Veelgestelde vragen

Kan ik op het Montessori College Twente starten als ik niet op een Montessori basisschool heb gezeten?
Natuurlijk kan dat! In de eerste en tweede klasĀ  kijken we goed naar je wat je al kunt en wat je al weet. We leggen precies uit hoe je bij ons op school kunt plannen en leren. Indien nodig helpen we je extra met het plannen en zelfstandig werken.

 

Wat is het verschil tussen de basisschool en de middelbare school?
Als je bijĀ ons op school komt, is er zeker een groot verschil met de basisschool. De school is groter en je hebt meer docenten en je eigen mentor.
Je gaatĀ boeken meenemen en je werkt daarnaast ook met de iPad.Ā Iedereen heeft een kluisje en je gaat leren hoe je een digitale agenda vult om zo goed je huiswerk en leerwerk te plannen.

Wat doet een mentor?
De mentor is een van je docenten die jou en je klas begeleidt tijdens het eerste en tweede schooljaar. De mentor besteedt tijdens de brugklas veel tijd aan de overgang van basisschool naar middelbare school.
Iedere leerling bij ons op school heeft een mentor waar hij/zij naar toe kan gaan.

 

Kan ik hulp krijgen bij eenĀ lastig vak?
Zowel in de les als daarbuiten kun je de docent om extra hulp vragen. Naast de gewone lessen heeft iedere leerling keuzewerktijd (KWT). In deze uren kies je zelf voor het vak en kan je extra hulp vragen of je juist verdiepen in een vakĀ waar je goed in bent.

Ook hebben we dyslexiecoaches enĀ het thuiswerken opĀ school, waar je extra hulp of begeleidingĀ kunt krijgen.

 

Hoe leer ik plannen?
Tijdens de eerste weken op onze school zullen alle vakdocenten extra aandacht schenken aan het plannen. Daarnaast helpt de mentor jou hier in deĀ mentorlessen ook mee. De mentor geeft tips over hoe jeĀ kunt studeren en leren.

Je gaatĀ ontdekken welke manier het beste bij jou past.Ā Iedere leerling is verschillend enĀ er zijn meerdere mogelijkheden om te plannen en te leren.