kiezen voor het Montessori College Twente

Weet je dat je meer kunt dan je zelf soms denkt? Je herinnert je vast de verbazing en verwarring toen je voor het eerst alleen naar huis mocht fietsen of lopen. En de trots daarna dat je de iPad al sneller begreep dan je ouders.

Dat k√≥n je dus, en nog veel meer ook… Gelukkig waren er¬†volwassenen om je een duwtje te geven (of te remmen als je te ver ging).

Je moet ruimte krijgen om te ontdekken en te kiezen om te kunnen groeien. Mensen, en dus ook leerlingen, zijn nieuwsgierig en leergierig. Alleen zijn ze niet allemaal op hetzelfde moment aan hetzelfde toe.

Daarom willen we onze leerlingen zoveel mogelijk begeleiden en goed, uitdagend onderwijs bieden dat bij hen past. Zo ontdekken ze wie ze zijn en waar ze goed in zijn.

Onze school
Veel van de idee√ęn van Maria Montessori vind je terug bij ons op school. Deze idee√ęn combineren we met nieuwe onderwijsconcepten die we goed bij onze visie vinden passen.

Dat merk je aan de manier waarop docenten en leerlingen (en ouders) met elkaar omgaan. Op een vanzelfsprekende, vertrouwelijke manier. We kijken hoe het met je gaat en we praten veel met elkaar. Daardoor leren wij jou, en jij ons, goed kennen. Samenwerken, overleggen, kiezen en begeleiden gaan zo veel makkelijker.

Je kunt op deze school vaak uit verschillende opties kiezen. Dit begint al met je keuze voor instroompunt. Ga je bijvoorbeeld havo/vwo doen, of havo/vwo-TTO?

Je krijgt iedere week keuzewerktijd(en) van een uur aangeboden. Je gaat dan werken aan een vak dat jij kiest bij de docent die dat vak geeft.

Je krijgt zelf de medeverantwoordelijkheid voor je eigen leren: bij het plannen, indelen en het tempo waarin je werkt.

We dagen je ook uit om zo nu en dan te kiezen uit het brede aanbod van extra activiteiten. Dit kan door deel te nemen aan de Lego League, de Montivoices, diverse sporttoernooien, het debatteam, de MAC en nog veel mogelijkheden.

Je zult verbaasd zijn over wat je allemaal k√ļnt en hoeveel zelfvertrouwen je¬†hiervan krijgt. Op onze school leer je¬†zelf te ontdekken wat goed voor je is, binnen een duidelijke structuur en in een sociale omgeving.