Groep 8

Welkom op de pagina over de Open Dag van het Montessori College Twente

De voorlichtingsavonden voor ouders zijn afgerond, de eerste Montessori Middag is achter de rug. Het is nu tijd voor de Open Dag, deze  is op zaterdag 6 februari 2021.

Alles is nog steeds anders dan in voorgaande jaren. Dat geldt natuurlijk ook voor de Open Dagen die, als voorbereiding op de schoolkeuze van jou (of uw zoon of dochter in groep 8), worden georganiseerd.

Open dagen in Hengelo

Hengelobreed is ervoor gekozen om de Open Dagen/Open Huizen alleen aan te bieden voor leerlingen. Onze voorkeur gaat daar zeker niet naar uit, maar gezien alle maatregelen rond Corona gaat het wel om een logisch en begrijpelijk besluit.

De Open Dag op het MCT

Omdat het altijd best wel druk is op een moment dat een school zijn deuren opent voor geïnteresseerden wordt de dag ook iets anders ingedeeld dan in voorgaande jaren, hebben we de starttijd vervroegd en de eindtijd iets naar achter geschoven. We werken op de Open Dag op het Montessori College Twente met tijdblokken van 1,5 uur, waarvoor vooraf moet worden ingeschreven. Per tijdblok is er plaats voor 90 leerlingen.

Buddy

Het is natuurlijk helemaal niet leuk om alleen door een nieuwe school rond te lopen. Daarom krijgt iedereen op de Open Dag een ’buddy’. Een buddy is iemand die al op het Montessori College Twente naar school gaat. Het is de bedoeling dat deze buddy jou begeleidt bij de rondgang door ons gebouw. De school zorgt voor een buddy, die een groepje van maximaal drie leerlingen begeleidt op de Open Dag. Ook bestaat de mogelijkheid om je in te schrijven als groep van maximaal drie leerlingen (uit jouw huidige klas, van de sportvereniging of ………).

Als je al iemand hebt die als buddy kan dienen is dat misschien wel extra leuk. Het kan dan gaan om een familielid, iemand van de sportvereniging, …….. of …….. Als het maar iemand is die al leerling is op het MCT.

Bij het inschrijven geef je dat aan of je al een buddy hebt en wie dat dan is.

Instromen in hogere leerjaren

Omdat we ieder jaar ook veel inschrijvingen hebben voor een hoger leerjaar dan het eerste, vragen we je dat ook aan te geven. We zorgen dan voor een buddy die past bij het leerjaar en het niveau dat je hebt aangegeven.

Voldoende informatie nu. Tijd om je in te schrijven voor de Open Dag:

Je kunt je hier inschrijven voor de Open Dag op zaterdag 6 februari.

Informatiemateriaal

Zoals ieder jaar hebben we informatiebrochures:

Natuurlijk krijg je deze brochures op de Open Dag en kan je ze ook digitaal bekijken, maar als jij of jouw ouders het op prijs stellen deze vooraf thuis te ontvangen kan je dat via onderstaande link aangeven:

Formulier brochures per post ontvangen

Daarnaast hebben we een aantal voorlichtingsvideo’s gemaakt. Het is belangrijk dat je de video’s die samenhangen met jouw mogelijke keuze vooraf bekijkt, zodat je op de Open Dag de juiste vragen kunt stellen:
Vragen

Natuurlijk kan het dat er vragen zijn die jij liever niet op de Open Dag bespreekt of meer bedoeld zijn voor jouw ouders, bijvoorbeeld vragen over speciale ondersteuning/zorg, dyslexie of plaatsing. Hieronder kan worden aangegeven dat jouw ouders graag gebeld willen worden. In het formulier staan enkele onderwerpen genoemd, zodat door de juiste persoon wordt teruggebeld.

Formulier terugbelverzoek

Montessori Middagen

Na de Open Dag zijn er nog twee mogelijkheden om minilesjes bij te wonen, op de zogenaamde Montessori Middagen. Daarvoor kan je je hieronder inschrijven. Op deze middagen kunnen geïnteresseerde leerlingen kennis maken met onze school door het volgen van een tweetal lesjes.

Informatie over de Montessori Middagen.

Inschrijven voor de Montessori Middagen

Aanmelden voor schooljaar 2021-2022

De aanmeldingsdagen voor leerjaar 1 schooljaar 2021/2022 zijn op:

Maandag 01 maart 202116.00 – 20.00 uur
Dinsdag 02 maart 202116.00 – 18.00 uur

Mochten er vragen zijn over de aanmeldprocedure of over de overstap van groep 8 naar leerjaar 1, dan kunt u contact opnemen met
Hugo Stolker, coördinator leerlingzaken.

Meenemen bij de aanmelding

Het is prettig om alle relevante documenten bij de aanmelding mee te nemen dit zijn:

  • Het ingevulde Aanmelddocument, voorzien van watermerk, dat u van de basisschool ontvangt (dit geldt alleen voor leerlingen uit Hengelo, Delden en Borne).
  • Het Burgerservicenummer van uw zoon/dochter (dit kunt u o.a. vinden op de zorgpas van uw zoon/dochter)
  • Het ingevulde, geprinte, aanmeldingsformulier van onze school. Indien u dit formulier niet op de computer kunt invullen kunt u het printen en handmatig invullen (of een andere internetbrowser dan Edge gebruiken)

Hier kunt u het aanmeldingsformulier vinden.