goed om te weten

Coming out coach

Mijn naam is Monique van Dissel en ik geef al meer dan 30 jaar les. Ik geef Engels en Frans en ik ben al heel lang mentor. De laatste jaren kwam ik steeds meer leerlingen tegen die met zichzelf in de knoop zaten voor wat hun seksuele geaardheid betreft. En na al een aantal keren leerlingen te hebben bijgestaan bij hun coming out naar hun ouders en vrienden, besloot ik om hier iets mee te gaan doen.

Vorig schooljaar heb ik mezelf een extra taak gegeven: coming out coach. Al zou ik nu liever spreken van coming in coach of diversiteitscoach, want het gaat verder dan alleen maar helpen bij het uiten van je seksuele geaardheid. Het gaat om accepteren wie je bent en daar gelukkig mee zijn. Afgelopen jaar had ik een groep van ongeveer 20 leerlingen die maandelijks bij elkaar kwamen en sprak ik regelmatig met andere leerlingen die de groep nog een beetje eng vinden. De leerlingen komen uit alle jaardagen; van klas 1 tot en met klas 6. We zitten gezellig bij elkaar en praten over van alles.

Ook dit schooljaar ga ik verder met deze taak. Dus, als je behoefte hebt aan een gesprek of als het je leuk lijkt om een keer naar een bijeenkomst te komen, dan kun je mij mailen: m.vandissel@osghengelo.nl.

Groetjes en wie weet tot ziens,

Monique van Dissel