CAE, Delf en Goethe

Het beheersen van een vreemde taal wordt voor toekomstige studies en beroepen steeds belangrijker.

Daarom bieden wij onze leerlingen vanaf leerjaar 4havo en 4vwo een optioneel versterkt talenprogramma met Cambridge Certificate, Delf Junior en Goethe Deutsch aan waarmee zij een internationaal (door het ERK (Europees Referentie Kader) erkend certificaat behalen.

Leerlingen breiden hun talenkennis uit met één begeleidingslesuur extra per week.

De lessen worden gegeven volgens het principe ‘doeltaal = voertaal’, de beste voorbereiding op het extra diploma dat levenslang geldig is. Dat staat niet alleen mooi op het cv, maar levert ook nog eens een aanzienlijke voorsprong op bij de verdere studieloopbaan en op de arbeidsmarkt.

CAE
Cambridge Advanced English
De Cambridge Certificates van de Universiteit van Cambridge zijn een waardevolle aanvulling op het reguliere Engels. De certificaten zijn onderverdeeld in verschillende niveaus van taalbeheersing:

Voor onze reguliere leerlingen bieden wij optioneel het Certificate in Advanced English (CAE voor havo en vwo) aan.

Met het CAE behalen leerlingen hetzelfde certificaat als bij tweetalig onderwijs. Om toegelaten te worden tot het CAE-uur schrijft de leerling een aanbevelingsbrief in het Engels waarmee zowel de motivatie als het Engelse niveau wordt getest.

Delf
Delf staat voor ‘DiplĂŽme d’Etudes en Langue Française. Delf-diploma’s worden behaald na het succesvol afleggen van officiĂ«le Franse taalexamens waarmee leerlingen wereldwijd hun niveau van taalbeheersing kunnen aantonen. Leerlingen met Frans in het examenpakket kunnen de keuze maken om het Delf-programma te volgen op hun eigen niveau A2, B1 of B2.

Het diploma behorende bij het hoogste niveau biedt samen met het reguliere schooldiploma direct toegang tot de meeste universiteiten in Frankrijk en andere Franstalige landen.

Goethe
Goethe Deutsch is gebaseerd op de naam
van de beroemdste schrijver uit het Duitse
taalgebied. De internationaal erkende
examens worden afgenomen door het
gerenommeerde Goethe Institut.

Leerlingen met Duits in het examenpakket kunnen de keuze maken hun certificaten te behalen op niveau A2 (havo en vmbo), B1 en B2 (havo en vwo).

Steeds meer vacatures vragen, zeker in onze regio, om een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Duitse taal.