begeleiding

Mentor

Als leerling heb je in de eerste en tweede klas zoveel mogelijk dezelfde mentor. De mentor is degene die jou en de klas vaker per week ziet en naast het vak ook de mentorlessen en gesprekken verzorgt. De mentor is er om allerlei dingen mee te bespreken. Van serieuze zaken, tot grappige gebeurtenissen of kleine problemen.

Coƶrdinator leerlingzaken

In leerjaar 1 heeft iedereen dezelfde coƶrdinator leerlingzaken. Dit is Hugo Stolker. Hugo zorgt ervoor dat alle leerlingen uit leerjaar 1 dezelfde informatie krijgen. Hij praat met de mentoren en met de basisscholen. Als de mentor even niet op school is, kun je naar hem toe als je vragen hebt.

In leerjaar 2 kijkt Wouter Bekkernens samen met de mentor naar jouw ontwikkeling en bespreekt met het team hoe we jou het beste kunnen begeleiden naar het derde leerjaar.

Dyslexie
Heb jij een dyslexieverklaring? Dan heb je recht op hulpmiddelen. In de brochure vind je de informatie in het kort. Je kunt ook kijken in ons dyslexiebeleid.
Het leerlingondersteuningsteam

Persoonlijke problemen?
Bij problemen van persoonlijke aard kun je vaak terecht bij je ouder(s)/verzorger(s), bij je vrienden of bij je mentor. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een ruzie, pesten, problemen thuis, depressieve gevoelens, iemand uit je directe omgeving die ernstig ziek is, een sterfgeval in je familie. Kortom allerlei oorzaken waardoor je je misschien niet goed kunt concentreren en/of kunt functioneren.

Het kan ook zijn datĀ je bezorgd bent over een klasgenoot. Soms ligt het probleem heel gevoelig of is het voor jou moeilijk bespreekbaar.Ā Je kunt dan bij de counselors aankloppen.

Zij/hij zal heel goed naar je luisteren en brengt samen met jou de problemen duidelijk in beeld en kijkt of er een betere situatie kan ontstaan. Zij/hij kan, als het gewenst is en in overleg met je ouder(s)/verzorger(s), je doorverwijzen naar hulpverlening buiten school.Ā Alle stappen worden ondernomen in overleg met jou.

Heb je behoefte aan een persoonlijk gesprek?
Op onze vestiging kun je een beroep doen op de volgende personen:

  • Marjan Wesselink docent Frans, vertrouwenspersoon en counselor
  • Hans Giesen, counselor
  • Merel Hogenelst counselor en zorgcoƶrdinator.
  • Eric Wennink, counselor

Waar:
We zijn vaak te vinden op de derde verdieping bij de kamers van de ‘leerlingondersteuning’

Hoe maak je een afspraak?
Via je mentor of rechtstreeks bij de kamers van de leerlingondersteuning.
Als de deur open staat kun je zo binnenlopen.
Via Magister of mailen naar: m.hogenelst@osghengelo.nl, h.giesen@osghengelo.nl of m.wesselink@osghengelo