single-post.php

Met een mix van 30 leerlingen uit leerjaar 2 naar Duitsland

Een mix van 30 leerlingen uit onze tweede klassen vormden samen de partnergroep die afgelopen week de Duitse leerlingen van de Euregio Gesamtschule in Epe leerden kennen.

Het was voor ons de eerste gezamenlijk tweedaagse met onze partnerschool. Onze leerlingen hebben Duits in het pakket en hadden diverse vragen over het onderwijs en leven in Duitsland (zoals; kennen we dezelfde games, hoe zijn jullie docenten en welke vakken volgen jullie..). De 30 Duitse leerlingen hebben Nederlands in het pakket en ook zij waren nieuwsgierig naar het leven in het buurland.

Er werd overnacht op een fantastische locatie namelijk in de Jugendburg in Borken Gemen.
Er waren diverse spellen om elkaar te leren kennen om vervolgens in verschillende workshops aan de slag te gaan. Zo werden er onder andere trailers gemaakt, informatie uitgewisseld en de taal geoefend.

In de avond was er geen sprake meer van een taalbarriere en stond met name de gezelligheid voorop wat vervolgens overging in en een korte nachtrust. Een uitwisseling die zich zeker vaker zal herhalen.

#lesvoorhetleven

Deel dit bericht