single-post.php

Themadag 12 juni: Gezond Leven

Op dinsdag 12 juni is de themadag voor de onderbouw, klas 1,2 & 3.
De themadag is bedoeld om leerlingen kennis te laten maken met een maatschappelijk thema.

De aankomende themadag heeft als onderwerp “Gezond Leven”.
Per leerjaar zal de leerling kennis maken met dit onderwerp, passend bij het niveau van het leerjaar.

 Leerjaar specifiek

  • Leerjaar 1 is het sub thema bewegen. Leerlingen gaan kennis maken met allerlei verschillende soorten sport.
  • Leerjaar 2  is het sub thema voeding. De leerlingen gaan deze dag onderzoeken hoeveel suiker er nu eigenlijk in bepaalde voedingsmiddelen zit. verder gaan ze bezig met Kcal en ze krijgen een voorlichting van een voedingsdeskundige.
  • Leerjaar 3 komt in contact met het sub thema gezonde geest. De leerlingen worden voorgelicht door een professional van mediant waarin op een luchtige manier wordt uitgelegd waarom het belangrijk is om je geest “fit” te houden. In de middag krijgen leerlingen een workshop aangeboden waarin ze zelf kunnen kiezen wat hun “happy” maakt. Denk hierbij aan mindfulness, action painting, muziekprogrammeren, lezen, fotografie, etc.

De themadag duurt voor de meeste leerlingen uit de onderbouw een dag(deel). De overige lessen zullen vervallen.

 

Deel dit bericht